GRIJANJE TERARIJA

 • ULTRATHERM
 • Grijaće trake i folije
 • Grijaći paneli
 • Regulacija Ultratherm

ULTRATHERM® je zaštitna robna marka pod kojom se proizvode i prodaju grijači sustavi za grijanje pri uzgoju malih i sitnih životinja. Zaštitna robna marka potječe iz Škotske, tvornica AZTEC Europe Ltd. koja je usmjerena na proizvodnju grijaćih elemenata specijalne namjene (npr. grijače folije protiv magljenja ogledala ili grijače sustave za kamp kućice, karavane, kampere i pokretne domove). Među značajne i najprodavanije proizvode spadaju grijaći sistemi za vivarije i terarije – grijače folije i trake Ultratherm®. Upravo grijače folije i trake Ultratherm® su najrašireniji sistemi za grijanje vivarija na svijetu koji se u skladu sa zahtjevnim europskim normama proizvode u škotskoj više od 20 godina. Godine 2008. AZTEC Europe Ltd. postaje član holdinga FENIX GROUP a.s., Republika Češka, jednoga od najvećih europskih proizvođača plošnih električnih grijaćih sistema koji svoje proizvode izvozi u više od 50 zemalja svijeta na četiri kontinenta.

 • Grijače folije i trake Ultratherm svojim karakteristikama, jačinom grijanja i dimenzijama prilagođene su grijanju cijelih ili željenih dijelova terarija ili vivarija. Njihova primjena proširuje se na uzgoj malih životinja ili grijanje klijališta.

  Grijaća folija Happy Hamster isijava toplinsko infracrveno zračenje ultra-dugih valnih dužina koje pogoduju grijanju vivarija ili terarija. Grijača folija Happy Hamster kvadratnog je oblika i svojim dimenzijama idealna je za grijanje raznih vrsta glodavaca. Iako su glodavci toplokrvne životinje u zimskom periodu prolaze neku vrstu zimskog sna (hibernacije) i upravo grijača folija Happy Hamster će im to vrijeme učiniti ugodnim.
  Dimenzija i snaga grijanja grijaćih folija Happy Hamster navedeni su u Happy_Hamster.pdf

  Grijaće folije Viv Mat isijavaju toplinsko infracrveno zračenje ultra-dugih valnih dužina koje pogoduju grijanju vivarija ili terarija. Gmazovi apsorbiraju takvo zračenje koje uveliko sliči njihovom grijanju u prirodnim sredinama. Grijače folije Viv Mat radi manjih razlika dužine i širine teže kvadratnom obliku i namijenjene su grijanju cijelih ili većinskih ploha vivarija ili terarija. Folije se montiraju ispod ili na stjenku vivarija ili terarija i mogu se koristiti kao 24 satno grijanje. Kod nekih aplikacija Ultratherm folije se mogu koristiti i bez termostata. Uz mnoge druge primjene grijače folije Viv Mat preporučuju se za grijanje kornjača, guštera i sitnih glodavaca.
  Tipovi, dimenzije i snage grijanja grijaćih folija Viv Mat navedene su u  Viv_Mat.pdf

  Grijaće trake Viv Strip isijavaju toplinsko infracrveno zračenje ultra-dugih valnih dužina koje pogoduju grijanju vivarija ili terarija. Gmazovi apsorbiraju takvo zračenje koje uveliko sliči njihovom grijanju u prirodnim sredinama. Grijače trake Viv Strip radi velikih razlika dužine i širine imaju oblik trake i namijenjene su grijanju većinskih ploha uskih oblika vivarija ili terarija. Folije se montiraju ispod ili na stjenku vivarija ili terarija i mogu se koristiti kao 24 satno grijanje. Kod nekih aplikacija Ultratherm folije se mogu koristiti i bez termostata. Uz mnoge druge primjene grijače trake Viv Strip radi svog izduženog oblika preporučuju se za grijanje gmazova.
  Tipovi, dimenzije i snage grijanja grijaćih traka Viv Strip navedene su u  Viv_Strip.pdf

  ULTRATHERM grijaći paneli griju isijavanjem infracrvenog zračenja i namijenjeni su zonalnom (lokalnom) zagrijavanju i temperiranju uzgajališta, velikih terarija ili kotilišta npr. za pse. Grijači paneli kao i grijače keramičke lampe rade na principu infracrvenog isijavanja i za razliku od lampi imaju nižu izlaznu temperaturu ali veću površinu. Radi toga se paneli mogu koristiti i u slučaju kada može doći do kontakta uzgajanih životinja sa grijanim panelom.

  Elektronički termostat Terra-Heat – termostat utičnica namijenjen kontroli i regulaciji temperature zraka ili podloge u terarijima ili vivarijima, temperature vode u akvarijima ili temperature tla u klijalištima. Njegova upotreba je univerzalna i može se kombinirati s bilo kojom grijačom folijom ili grijačom trakom Ultratherm, grijačim kablom, grijačom mrežom ili s drugim grijačim tijelima dostupnim na tržištu do snage 3600W.