KE 301 Classic Cable Finder Kit

Visoka snaga izlaza

Trasiranje kabela unutar zidova

Precizno određivanje parica

Tonsko traganje preko napajanih linija

Prenaponski zaštićen do 120 V

LED pokazivač jačine signala s filterom šuma

Ugrađena LED lampica na vrhu sonde

Komplet uređaja KE301-Classic, otkriva kvarove na žicama, određuje odgovorajuće parice žica, razdvojene parice i pronalazi prekinute parice/kabele u zidovima i neoznačenim snopovima.
Ovaj set ubrzava instalaciju ili održavanje svih vrsta žica i kabela, uključujući i napojne kabele, telefonske i podatkovne vodove, automatiku u zgradama i protuprovalničke i vatrodojavne alarme.

EASYTEST300 može signalizirati zvuk s dva neprekinuta tona (Solid) ili dva isprekidana tona (Alt). Odabir vrste tonova je jednostavan, pritiskom na odgovarajući gumb i ne zahtjeva otvaranje uređaja. LED indikator nalazi se kraj svake funkcije i prikazuje trenutno odabranu funkciju. Za prekid odašiljanja tona i za gašenje uređaja koristite OFF prekidač. Spajanjem uređaja može se poslati ton za traganje kroz bilo koju vrstu kabela.

EASYTEST300 može poslati ton kroz aktivnu telefonsku liniju. Uređaj je prenaponski zaštićen do 120 V AC u svim načinima rada. Easytest300  dolazi u paketu s čvrstim ¨krokodilskim¨ štipaljkama i specijalnim RJ11 priključkom sa zaštitom od naprezanja i zaštićenim utorima pinova PIN1+8 . To omogućava priključivanje RJ11 priključka u RJ45 utičnicu bez opasnosti da oštetimo PIN1 i PIN 8.
U isključenom stanju (OFF) EASYTEST300 uređaj može se koristiti za određivanje polariteta linije, određivanje Tip (+) ili Ring (-) strane linije, indikaciju čiste linije, zauzete linije, linije koja zvoni i za provjeru ispravnosti instalacije linije. U CONT položaju EASYTEST300 može testirati kratke spojeve ili prekide do 5 kΩ i opskrbljuje bateriju za razgovor za bilo koji Buttset. EASYTEST300 radi s jednom alkalnom baterijom do 100 sati.
Kapacitivna sonda (Probe310) je izrazito osjetljiva i radi s uređajem EASYTEST300 ili bilo kojim drugim generatorom tona za identificiranje i trasiranje žica i kabela.
Dvostruki prekidač za glasnoću, HIGH i LOW izrađen od milarne membrane koja je izrazito otporna na prašinu i vlagu, omogućava brzo i lako korištenje.
Sonda (Probe310) detektira kabel korištenjem HIGH gumba s udaljenosti do 100 cm. Završno, precizno detektiranje vrši se uključivanjem LOW gumba. Omogućava brzo i lagano trasiranje kabela bez traženja sitnih gumba za pojačavanje zvuka. Vrh je izrađen od vodljive plastike koja sprječava stvaranje kratkih spojeva i smetnji na telefonskim ili podatkovnim linijama. Vitak dizajn omogućava vrlo precizno traganje parica, čak i u snopovima. Vrh sonde izrađen od karbonskih vlakana gotovo je neslomljiv i lako se zamjenjuje. Za potrebnu veću osjetljivost ili za smanjenje šuma mogu se koristiti lagane slušalice po izboru. 
Sonda (Probe310) ima dodatni zeleni LED indikator snage, koji se pali samo ako je detektiran signal sa Easytest uređaja. Svi neželjeni šumovi i buka nisu prikazani. Svijetleći LED na vrhu sonde zamjenjuje upotrebu baterije u tamnim razvodnim kutijama.