KE 501 Electric Cable Finder Kit

Visoka snaga izlaza

Trasiranje kabela unutar zidova

Precizno identificiranje parica

Prenaponski zaštićen do 400 V

LED indikator jačine signala s filterom šuma

Ugrađena LED lampica na vrhu sonde

Komplet uređaja EASYTEST500 / PROBE510 otkriva kvarove na žicama, otkriva odgovarjuće parice žica, razdvojene parice i pronalazi prekinute parice/kabele u zidovima i neoznačenim snopovima.

Ovaj set ubrzava instalaciju ili održavanje svih vrsta žica i kabela, uključujući i napojne kabele, telefonske i podatkovne žice, automatiku u zgradama i protuprovalničke i vatrodojavne alarme.
Uređaj EASYTEST500 je jedini uređaj u ovoj klasi s potpunom zaštitom do 400 V AC. Može se spojiti i trasirati bilo koja napajana telekom linija – ali ne glavna linija napajanja. Kao upozorenje, upalit će se crvena CONT LED  lampica ako napon linije prijeđe ~ 100 V AC/DC. 
EASYTEST500  može signalizirati zvuk s dva neprekinuta tona (Solid) ili dva isprekidana tona (Alt). Odabir vrste tonova je jednostavan, pritiskom na odgovarajući gumb i ne zahtjeva otvaranje uređaja. LED indikator nalazi se kraj svake funkcije i prikazuje trenutno odabranu funkciju. Za prekid odašiljanja tona i za gašenje uređaja koristite OFF prekidač. Spajanjem uređaja može se poslati ton za traganje kroz bilo koju vrstu kabela. EASYTEST500 može poslati ton kroz aktivnu telefonsku liniju. Prenaponski je zaštićen do 400 V AC. EASYTEST500 dolazi s čvrstim “banana” priključnicama i s dvije “krokodilske” štipaljke. Za spajanje na RJ11-RJ45 utičnicu postoji dodatni adapter (dodatna oprema).
U isključenom načinu rada  EASYTEST500 može se koristiti za određivanje polariteta linije, određivanje Tip (+) ili Ring (-) strane linije, indikaciju čiste linije, zauzete linije, linije koja zvoni i za provjeru ispravnosti instalacije linije. U CONT položaju EASYTEST500 može testirati kratke spojeve ili prekide do 5 kΩ.
Kapacitivna sonda (Probe510) je izrazito osjetljiva i radi s uređajem EASYTEST500 ili bilo kojim drugim generatorom tona za identificiranje i trasiranje žica i kabela..
Dvostruki prekidač za glasnoću, HIGH i LOW izrađen od milarne membrane koja je izrazito otporna na prašinu i vlagu, omogućava brzo i lako korištenje.

Sonda (Probe510) detektira kabel korištenjem HIGH gumba s udaljenosti do 100 cm. Završno, precizno detektiranje vrši se uključivanjem  LOW gumba. Omogućava brzo i lagano trasiranje kabela bez traženja sitnih gumba za pojačavanje zvuka. Vrh je izrađen  od vodljive plastike koja sprečava stvaranje kratkih spojeva i smetnji na telefonskim ili podatkovnim linijama. Vitak dizajn omogućava vrlo precizno traganje parica, čak i u snopovima. Vrh sonde izrađen od karbonskih vlakana gotovo je neslomljiv i lako se zamjenjuje. Za potrebnu veću osjetljivost ili za smanjenje šuma mogu se koristiti lagane slušalice po izboru. 
Sonda (Probe510) ima dodatni zeleni LED indikator snage, koji se pali samo ako je detektiran signal sa Easytest uređaja. Svi nezeljeni šumovi i buka nisu prikazani. Svijetlećii LED na vrhu sonde zamjenjuje upotrebu baterije u tamnim razvodnim kutijama.