Upute za montažu 1

Žičane kabelske police se pričvrste se na konzole FK1, FK2, FK3 ili na držače FP1, FD1 savijanjem jezičca oko žice (sistem fleXholder). Odgovarajućim izborom konzole FK1, FK2 ili FK3 moguće je osigurati odstupanje žičane kabelske police od noseće konstrukcije. 

Oblikovanje i skretanje kabelske trase izvodi se sječenjem bočnih žica žičanih kabelskih polica prema skicama u katalogu i njihovim savijanjem. 

Kod sječenja žičanih kabelskih polica pazite na sigurnost, koristite zaštitne rukavice. Odsječene krajeve žičanih kabelskih polica zaštitite čepom FO1. 

Odsječene krajeve, mjesta sa oštečenom pocinčanom površinskom obradom i mjesta, gdje je došlo do oštečenja cinka savijanjem žice, zaštitite cinkom u spreju. Preporučujemo cink sprej MOTIP 04059, postupajte prema uputi za uporabu. 

Preporučena oprema za montažu: 

montažne škare FM1 

udarna bušilica              – svrdlo 8 mm 

viličasti ključ 10 mm                   – čekić 

flexholder  

Sustav za jednostavno pritezanje kabelske police na konzolu, bez korištenja posebnih spojnica i vijaka. 

Preporučene sredine za instalaciju i skladištenje sistema FLEXNET

 

ZZ – Metalizacija vrućim nanošenjem cinka prema ČSN EN ISO 146, sloj Zn min. 120 μm  

            Sustav je namjenjen za unutrašnju i vanjsku instalaciju  kod svih temperatura i vlage (AB1 – AB8). Sistem je moguće instalirati i u prostorijama u kojim je povećana mogućnost pojave vode i u mjestima u kojima može voda špricati u svim smjerovima (AD1 – AD5). Instalacija u mjestima sa pravilnom pojavom vode kao što su morski molovi i u mjestima djelimično i trajno potopljenim, nije preporučljiva (AD6 – AD8). U pogledu povećanih korozivnih uvjeta sustav je namjenjen za instalacije u sredinama (AF1 – AF2) – sredine sa značajnom prisutnošću korozivnih tvari. To su primorska područja i mjesta sa značajno zagađenom atmosferom, npr. okolica kemijskih tvornica i cementara. Sloj vruće nataloženog cinka je min. 120 μm.

 

GZ – Metalizacija galvanski nataloženim cinkom, sloj Zn min. 10 μm 

            Sustav je namjenjen za unutrašnje instalacije svih temperatura i vlaga. Instalacija u prostorima koja nisu zaštićena se nepreporučuje (AB8). U pogledu utjecaja korozivnih tvari sustav je namjenjen za instalaciju u sredini (AF1) – sredina sa zanemarivim utjecajem ovih tvari. Za instalaciju u prostorijama sa jakim zagađenjem, npr. kemijske tvornice i sl., sustav nije pogodan (AF2 – AF4). Sloj vruće nataloženog cinka je min. 10 μm.

 

NR – Nehrđajući čelik 1,4301 

            Sustav je pogodan za unutrašnje i vanjske instalacije svih temperatura i vlage (AB1 – AB8). Sustav je moguće instalirati i u prostorijama sa mogućnošću trajnog i potpunog potopljenja (AD1 – AD8). U pogledu utjecaja korozivnih tvari sustav je  pogodan za instalaciju u sredini (AF1 – AF4) – sredina s trajnom pojavom velike količine korozivnih ili zagađujućih kemijskih tvari.

 

Gubitci cinka prema sredinama  

Vanjska sredina   0,8 – 1 μm/godinu 

Gradska sredina  1,5 – 3,5 μm/godinu 

Morska sredina    2 – 5 μm/godinu

 

Primjer – kod korištenja žičanih kabelskih polica FLEXNET sa površinskom obradom vrućim pocinčavanjem u gradskoj sredini, polica će biti zaštićena protiv korozije više od 34 godina. (gubitak cinka 3,5 μm/godinu, sloj cinka 120 μm).