VANJSKO GRIJANJE

Vanjske površine koje treba zaštititi od zaleđivanja moguće je grijati sustavima grijaćih kabela i grijaćih mreža za vanjske prostore.

  • Grijaći kabeli za grijanje vanjskih prostora
  • Grijaći kabeli za zaštitu krovova i okapnica
  • Grijaći kabeli za zaštitu cijevi
  • Samoregulirajući grijaći kabeli
  • Grijaći kabeli za brže stezanje i dozrijevanje betona
  • Grijaće mreže za grijanje vanjskih prostora

Grijaći kabeli ECOFLOOR za grijanje svih vanjskih površina. Specijalni kabeli za montažu na vanjskim površinama koje treba štititi od snijega i leda kao što su terase, balkoni, vanjska stepeništa, staze, parkirališta, ulazno izlazne rampe, prilazni putovi, otvoreni sportski objekti, nogometna igrališta, poljoprivredne površine, vinogradi i sl. U kombinaciji s sofisticiranom regulacijom, temperaturnim senzorima i senzorima za snijeg i led, pružaju maksimalnu sigurnost korištenja navedenih površina zimi i uštedu energije i vremena.

Namjena grijaćih kabela ECOFLOOR je sprječavanje stvaranja leda i omogućavanje nesmetanog oticanja vode kroz oluke i vertikale, a time i bržeg topljenja snijega s krova. Voda koja nastaje topljenjem snijega na krovu zbog loše izolacije krova ili dnevnog zagrijavanja snijega u dodiru s hladnim okapnicama pretvara u led (naročito noću kada je hladnije) koji se počinje gomilati i sprječavati oticanje vode kroz žljebove i vertikale. Nezamrznuti višak vode prelijeva se preko napunjenih okapnica vlažeći potkrovlje i fasadu koja zamrzava i kasnije otpada, te stvarajući sige koje zbog težine često lome okapnice ili pucaju i ugrožavaju prolaznike.

Zamrzavanje cijevi koje prolaze ne grijanim ili vanjskim prostorima tijekom zime uzrokuje korisnicima često poteškoće i dodatne troškove bez obzira da li se radi o vodovodnim cijevima ili drugom kapljevinama koje pri niskim temperaturama mijenjaju agregatno stanje ili viskozitet. I dobro izolirane cijevi pri dugotrajnoj izloženosti niskim temperaturama zamrzavaju. Rješenje je u dodatnom zagrijavanju cijevi provjerenim i dokazanim ECOFLOOR kabelima protiv zamrzavanja cjevovoda ili kompletima PFP s ugrađenim termostatom.

Samoregulacijski grijaći kabeli ECOFLOOR ELSR-M i ELSR-N(A) su specijalni grijači kojima snaga grijanja ovisi o temperaturi okoline tako da se kod nižih temperatura snaga grijanja pojačava, dok pri višim temperaturama okoline snaga grijanja slabi. To omogućuje specijalna konstrukcija kabela gdje je između vodiča ugrađena poluvodička grijača jezgra. Uz uštedu energije samoregulacijski kabeli imaju i druge prednosti jer se mogu krojiti točno u potrebnim dužinama i mogu služiti za sve vrste vanjskih i unutarnjih grijanja.

Samoregulacijski grijaći kabel

Grijaći kabeli ECOFLOOR PDS1P namijenjeni su za brže učvršćenje i dozrijevanje betona kod građevinskih radova naročito zimi kada vlaga i niske vanjske temperature negativno djeluju na učvršćenje i dozrijevanje betonske smjese i produljuju ih do nekoliko mjeseci. Upotrebom grijaćih kablova ubrzava se rok dozrijevanja betona za nekoliko puta bez utjecaja na njegovu kvalitetu. Upotrebom grijačeg kabela ubrzavaju se i skraćuju rokovi izvođenja svih drugih građevinskih radova koji ovise o skrućivanju i dozrijevanju betona.

Grijaće mreže za odmrzavanje vanjskih površina

Jednožilne (MST) ili dvožilne (MDT) grijače mreže za otapanje vanjskih površina od snijega i leda, za ugradnju ispod keramike, kamena, u pješčanu posteljicu ispod betonskih ili kamenih kocki, u betonske deke ili direktno pod asfalt.